Mariël Sikkema

Medewerker Eges Dyslexiezorg

Dyslexiebegeleider, Orthopedagoog

SKJ-registratiecode: 120012537

Mijn naam is Mariël Sikkema en sinds 2020 ben ik werkzaam als dyslexiebegeleider bij EGES. Ik begeleid voornamelijk leerlingen van de basisschool met dyslexie, maar ik doe ook studiebegeleiding en begeleid leerlingen op het gebied van Engels. 

Hiervoor heb ik de pabo gedaan, ben ik afgestudeerd in 2010 en daarna werkzaam geweest als leerkracht op de basisschool. Aangezien ik me meer wilde verdiepen in de ontwikkeling van kinderen, heb ik orthopedagogiek gestudeerd aan de universiteit van Groningen.

In 2016 ben ik afgestudeerd en ben ik naar het buitenland vertrokken. Drie jaar heb ik als docent Engels gewerkt in China en Italië. Ik heb geweldige jaren gehad als leraar, maar ik merkte toch dat ik iets anders wilde met betrekking tot het onderwijs. Ik vond dat mijn studie orthopedagogiek meer tot zijn recht zou komen als ik leerlingen één op één zou kunnen begeleiden. Mijn stage op een middelbare school voor hoogbegaafde leerlingen, waarbij ik dyslectische leerlingen in het verleden heb begeleid, is mede een reden geweest om bij EGES te solliciteren. 

Zodoende werk ik nu bij EGES en heb ik het erg naar mijn zin.