‘The Daily Mile’ van Wennemars.

In Engeland en Schotland is het lopen van de dagelijkse mijl al een groot succes. Erben Wennemars is de promoter van deze nieuwe trend in Nederlandse scholen.

Door elke dag ongeveer anderhalve kilometer te rennen raken kinderen overgewicht kwijt. Gewoon even een kwartiertje buiten rennen tussendoor, zonder speciale gymkleding of schoenen.

Dat is niet alleen gezond, maar verhoogt ook de concentratie bij het leren daarna.

Eges, dyslexiezorg juicht dit soort initiatieven toe. Het is ook goed voor kinderen met allerlei leer- en gedragsstoornissen. Het is immers goed voor de doorbloeding van de hersenen. En daar moet je het nu eenmaal van hebben in het onderwijs. Afwisseling en beweging is niet alleen leuk, maar ook gezond en goed voor het leren.Dat is al vaker in studies bewezen. Springend en dansend de tafels leren en leren spellen en lezen, daar geloven we niet in. Maar de lessen afwisselen met beweging, dansen, schoolzwemmen en de Daily Mile lijkt ons een goed idee. We zijn benieuwd hoe u daar tegenover staat.Bovendien wordt ook de leerkracht er vast beter van…..

Vul  onze vragenlijst in. Dan laten wij elke week weten wat de resultaten zijn van ons onderzoekje. Klik daarvoor op de volgende link en beantwoord de paar vragen in twee minuten:

https://www.survio.com/survey/d/bewegenopschool
Hartelijk dank,
Simon Eg, directeur Eges, dyslexiezorg