Ons aanbod

Bijeenkomsten

Basiscursus ‘Meesterlijke ouders’

Wij vinden kennis en inzicht bij de ouders van kinderen met dyslexie van groot belang omheen kinderen goed te kunnen begrijpen en te begeleiden. Daarom organiseren we regelmatig op diverse locaties deze basiscursus ‘Meesterlijke ouders’. Alleen voor 31 maart zijn er nog plaatsen beschikbaar.

Vervolgcursus ‘Help je kind’

Op deze vervolgcursus kan worden ingetekend nadat de basiscursus ‘Meesterlijke ouders’ bij EGES is gevolgd. Deze cursus is gericht ook de thuishulp bij lezen en spellen bij kinderen met dyslexie.

Binnenkort komen hier de data om in te schrijven.

Aanmeldingen

Leerling met ernstige dyslexie aanmelden

Komt de leerling in aanmerking voor het Protocol Dyslexie Diagnostiek en Behandeling? Dan kunt u de leerling bij ons aanmelden via onderstaand formulier. De school kan het formulier invullen en de bestanden uploaden. Let wel dat u het achter elkaar afmaakt. Uw gegevens worden nog niet bewaard.

De medewerkers doen hun best zo veel mogelijk onderzoeken voor de zomervakantie af te ronden. De wachttijd is door de vele nieuwe aanmelding verder opgelopen. Daarom kunnen nieuw aangemelde leerlingen vermoedelijk pas na de zomervakantie worden onderzocht.
Overigens wordt de aanmelding in behandeling genomen nadat de ouders de vragenlijst hebben ingestuurd.

Uw kind particulier aanmelden

Om uw kind particulier aan te melden kunt u ons mailen op admin@eges.nl

Om onnodige onderzoeken te voorkomen bieden we ouders in ons werkgebied aan eerst geheel vrijblijvend en kosteloos een afspraak te maken voor een screening van ongeveer een uur. Daarna kunnen wij inschatten of een onderzoek vermoedelijk zal leiden tot een dyslexieverklaring.
Hiervoor kunnen ouders op woensdag en vrijdag telefonisch een afspraak maken.

Aanbod voor scholen

De gebruikte methoden houden op geen enkele manier rekening met dyslexie. In bijna alle spellingmethoden komen we nog steeds ‘weetwoorden’ tegen, terwijl je toch mag verwachten dat de auteur op de hoogte moet zijn van het feit dat dit bij dyslexie geen effectieve strategie kan zijn.

Ook zien we nog wel eens leerkrachten die ervan overtuigd zijn dat het vaak overschrijven van moeilijke woorden ook bij kinderen met dyslexie een ‘woordbeeld’ zou kunnen ontwikkelen.

Bij het aanvankelijk schrijf- en leesonderwijs komen we ook zaken tegen die beslist niet helpen bij een kind met dyslexie.

Dat kinderen met dyslexie een probleem hebben met de automatisering betekent niet dat het onderwijs zicht moet richten op automatisering maar juist het compenseren van een tekort aan automatisatie. Als je de tafels niet ‘kent’ moet je ze dus wel ‘kunnen’.

En ‘kilometers lezen’ is voor een iemand die nog ‘voor geen meter’ kan lezen geen optie. Dat kind moet eerst lezen hoe je moet lezen. Die kilometers komen dan later wel.

Op deze pagina vindt u naast de informatie en formulieren daarom ook de inschrijf- en aanmeldformulieren voor voorlichting en cursussen voor scholen.

In de loop van de tijd zullen we dit verder uitbreiden.

Tarieven 2022

Dyslexieonderzoek basisonderwijs* € 810,60
Dyslexieonderzoek voortgezet onderwijs* € 887,80
Dyslexieonderzoek volwassenen* € 1022,90
Engelstalig internationaal dyslexieonderzoek* € 1080,80
Volledig dyscalculieonderzoek* € 810,60
Capaciteitenonderzoek BAO (WISC-V)* € 386,00
Capaciteitenonderzoek VO (WAIS)* € 463,20
Individuele begeleiding per week** € 41,01
* Adviesgesprek na onderzoek (standaard een uur) € 77,20
* Bij aanvullend onderzoek worden er uren in mindering gebracht
** Per 01-01-22 niet meer belast met BTW !!!
Dyslexieonderzoek basisonderwijs* € 1013,25
Dyslexieonderzoek voortgezet onderwijs* € 1109,75
Dyslexieonderzoek volwassenen* € 1278,63
Engelstalig internationaal dyslexieonderzoek* € 1351,00
Volledig dyscalculieonderzoek* € 1013,25
Capaciteitenonderzoek BAO (WISC-V)* € 482,50
Capaciteitenonderzoek VO (WAIS)* € 579,00
Individuele begeleiding per week** 48,25
* Adviesgesprek na onderzoek (standaard een uur) € 96,50
* Bij aanvullend onderzoek worden er uren in mindering gebracht
** Per 01-01-22 niet meer belast met BTW !!!

Lesmaterialen aanschaffen

Je kunt de lesmaterialen van EGES direct via onze webshop aanschaffen. Weten wat we allemaal aanbieden? Klik hieronder door naar de shop!