Visie en werkwijze

EGES, dyslexiezorg is in 1999 opgericht vanuit een passie voor de problematiek van mensen met dyslexie. Vanuit die passie is onze visie op diagnostiek en behandeling van dyslexie ontstaan.

Persoonlijke aandacht

De visie van EGES komt in het kort neer op het geven van bijzondere persoonlijke aandacht aan mensen en voornamelijk kinderen met dyslexie. EGES vindt dat mensen met dyslexie recht hebben op deze aandacht omdat ze op een andere wijze moeten leren informatie verwerken en verwerven.

Deze bijzondere wijze is al in de jaren 80 ontstaan in een speciale werkgroep en werd omschreven met de werknaam FIK-2. In de laatste ruim dertig jaar werden werkwijzen en materialen verder uitgewerkt.

Samenwerken en kennis verspreiden

Ons hoofdgebouw staat in het havenplaatsje Den Oever, gelegen aan de voet van de Afsluitdijk op het voormalige en historische eiland Wieringen in de Kop van Noord-Holland. In Noord-Holland hebben we dependances in gezondheidscentra, scholen en andere instellingen. Omdat wij vinden dat het meeste effect van ons werk wordt bereikt in samenwerking met de school, behandelen we alle kinderen met dyslexie graag op school.

Bovendien organiseren we voor de ouders van onze leerlingen extra bijeenkomsten om het begrip en de kennis ook bij ouders te vergroten om hun kind thuis te kunnen helpen.

Onze gezichten

Simon Eg

Advies, begeleiding & coaching bij dyslexie

Onze locaties

Ons hoofdgebouw staat in het havenplaatsje Den Oever, gelegen aan de voet van de Afsluitdijk op het voormalige en historische eiland Wieringen in de Kop van Noord-Holland. In Noord-Holland hebben we dependances in gezondheidscentra, scholen en andere instellingen.

Omdat wij vinden dat het meeste effect van ons werk wordt bereikt in samenwerking met de school, behandelen we alle kinderen met dyslexie graag op school. Ons werkgebied beperkt zich tot Noord-Holland, boven het IJ. Ook hebben we met de gemeenten in het westelijk deel van Friesland contracten voor de jeugdzorg.

Den Oever, Laan Bloys van Treslong 27

Purmerend, Zambezilaan 187

Schagen, Nes 8A