Waarom EGES?

Voor ieder kind wekelijks op school

Onze medewerkers komen elke week tijdens de schooluren op de school van het kind voor de individuele begeleiding. Dat voorkomt onnodige reistijd voor het kind en de ouders. Ouders zijn natuurlijk van harte welkom om regelmatig bij de begeleiding aanwezig te zijn.

Meesterlijke ouders door oudercursus

Ouders zijn enorm belangrijk in het leven van ieder kind. Maar dat geldt nog meer voor kinderen met dyslexie. Zij moeten het kind leren begrijpen om het goed te kunnen ondersteunen. Daarom stelt EGES de ouders in staat een cursus te volgen om meer over dyslexie en onze effectieve manier van  begeleiden te weten te komen.

Motiverend huiswerk met aangepaste leerstrategieën

Geen saaie eindeloze herhalingen bij onze oefeningen. Bij ons leren de kinderen om te gaan met hun dyslexie, hun leerproblemen te ontwijken en aangepaste strategieën toe te passen. Dat motiveert de kinderen om op het niveau te komen van hun klasgenoten.

Snelle vorderingen

De aangepast leerstrategieën zijn gericht op inzicht, taalbeschouwing en geheugenverrijking. Hierdoor vormen de materialen en overzichten van EGES a.h.w. een verrijking van de op school gebruikte methoden, waardoor ze gewoon hun eigen werkboeken kunnen gebruiken en met de klas kunnen meedraaien. Dat is al een motiverende ervaring op zich en begrijpen onze leerlingen vaak beter de spellingregels dan hun klasgenoten.

Ons team

Medewerker Eges dyslexiezorg Medewerker Eges Dyslexiezorg Medewerker Eges Dyslexiezorg Medewerker Eges Dyslexiezorg Medewerker Eges Dyslexiezorg Medewerker Eges Dyslexiezorg Medewerker Eges Dyslexiezorg Medewerker Eges Dyslexiezorg Medewerker Eges Dyslexiezorg Medewerker Eges Dyslexiezorg

Onze locatie en contactgegevens

Ons hoofdgebouw staat in het havenplaatsje Den Oever, gelegen aan de voet van de Afsluitdijk op het voormalige en historische eiland Wieringen in de Kop van Noord-Holland. In Noord-Holland hebben we dependances in gezondheidscentra, scholen en andere instellingen.

Den Oever

  • Adres :
  • Laan Bloys van Treslong 27
  • 1779 BA Den Oever
  • Telefoon : 0227-51 22 85
  • E-mail : Info@eges.nl

Door heel Noord-Holland en delen van Friesland

Omdat wij vinden dat het meeste effect van ons werk wordt bereikt in samenwerking met de school, behandelen we alle kinderen met dyslexie graag op school. Ons werkgebied beperkt zich tot Noord-Holland, boven het IJ. Ook hebben we met de gemeenten in het westelijk deel van Friesland contracten voor de jeugdzorg.

Contactgegevens

Om u zo snel en goed mogelijk te kunnen helpen kunt u met ons bellen tijdens kantoor uren of stuur een mail naar info@eges.nl

Advies, begeleiding & coaching bij dyslexie

Visie en werkwijze

EGES Dyslexiezorg is in 1999 opgericht als eenmanszaak vanuit een passie voor de problematiek van mensen met dyslexie. Vanuit die passie is onze visie op diagnostiek en behandeling van dyslexie ontstaan. Sinds kort is deze eenmanszaak overgegaan in een B.V.

Persoonlijke aandacht

De visie van EGES komt in het kort neer op het geven van bijzondere persoonlijke aandacht aan mensen en voornamelijk kinderen met dyslexie. EGES vindt dat mensen met dyslexie recht hebben op deze aandacht omdat ze op een andere wijze moeten leren informatie verwerken en verwerven.

Deze bijzondere wijze is al in de jaren 80 ontstaan in een speciale werkgroep en werd omschreven met de werknaam FIK-2. In de laatste ruim dertig jaar werden werkwijzen en materialen verder uitgewerkt.

Samenwerken en kennis verspreiden

Ons hoofdgebouw staat in het havenplaatsje Den Oever, gelegen aan de voet van de Afsluitdijk op het voormalige en historische eiland Wieringen in de Kop van Noord-Holland. Omdat wij vinden dat het meeste effect van ons werk wordt bereikt in samenwerking met de school, behandelen we alle kinderen met dyslexie graag op school.

Bovendien organiseren we voor de ouders van onze leerlingen extra bijeenkomsten om het begrip en de kennis ook bij ouders te vergroten om hun kind thuis te kunnen helpen.