Lineke Kutsch Lojenga-Eijssen

Medewerker Eges Dyslexiezorg

Psycholoog, dyslexiebegeleider

SKJ registratie: 130007272

Ik ben Lineke Kutsch Lojenga-Eyssen en heb zelf dyslexie. 
Op de basisschool zat ik tijdens het lezen altijd in het laagste leesgroepje en werd ik al snel door mijn broertje, die twee klassen lager zat, met lezen en spellen ingehaald. Dit maakte mij onzeker. Toen in de brugklas bleek dat ik dyslectisch was en ik hiervoor begeleiding kreeg, nam mijn zelfvertrouwen toe. Door deze ervaring weet ik hoe lastig het is om te leren lezen en spellen als je dyslectisch bent, maar weet ik ook dat er met de juiste begeleiding veel mogelijk is! 
Daarom begeleid ik graag kinderen met dyslexie, hun ouders en leerkrachten, zodat een kind met dyslexie zich niet onzeker hoeft te voelen en het leert dat er manieren zijn waardoor lezen en spellen iets gemakkelijker worden. Vandaar dat ik mijn kennis, opgedaan tijdens mijn Master Klinische- en Ontwikkelingspsychologie, en eigen ervaring graag inzet tijdens mijn werk als dyslexiebegeleider. 
Ook heb ik zelf 3 kinderen, waarvan er nu 2 op de basisschool beginnen met lezen en spellen. Dus ook thuis zit ik midden in dit proces.