Aanmelden en wachttijden

Aanmelden ED

Sinds 2015 komen kinderen met ED (ernstige dyslexie) in aanmerking voor vergoeding van zowel de kosten van onderzoek als begeleiding/behandeling. Deze worden dan betaald vanuit de gemeentelijke jeugdzorg. EGES heeft hiervoor contracten afgesloten met alle gemeenten in Noord-Holland boven het Noordzeekanaal, uitgezonderd de regio Zuid-Kennemerland en gemeente Hollands Kroon. Komt de leerling hiervoor in aanmerking? Dan kunt u deze bij ons aanmelden via onderstaand formulier. De school kan het formulier invullen en de bestanden uploaden.

Let op! Hieronder vind je de actuele wachttijd.

De behandeling behoort zo snel mogelijk na het adviesgesprek te worden gestart. Hiervoor geldt daarom uiteraard geen wachtlijst na het onderzoek bij EGES.
Overigens wordt de aanmelding pas in behandeling genomen nadat de ouders de vragenlijst hebben ingestuurd. De vragenlijst wordt verstuurd nadat de aanmelding met de knop hieronder bij ons is binnengekomen en daarna elektronisch is ondertekend.

Uw kind particulier aanmelden

Om uw kind particulier aan te melden voor onderzoek en/of begeleiding gelden uiteraard geen eisen. U kunt het onderstaande aanmeldformulier invullen. Dan nemen wij binnen zo snel mogelijk contact met u op voor meer informatie.

Let op! Hieronder vind je de actuele wachttijd.

Om onnodige onderzoeken te voorkomen bieden we ouders in ons werkgebied de gelegenheid voor een screening van ongeveer drie kwartier. De kosten die hier aan verbonden zijn, zullen in mindering worden gebracht wanneer u, na ons advies, besluit een onderzoek aan te vragen.
Voor het inplannen van een screening kunnen ouders op woensdag en vrijdag telefonisch een afspraak maken.

Wachttijden

Om de kwaliteit te garanderen die wij nastreven, hebben we momenteel helaas te maken met wachttijden. Hieronder geven we de actuele wachttijden aan inclusief laatste update-datum.

Wachttijd onderzoek

De wachttijd voor onderzoek bedraagt: 13 schoolweken.

Let op! In verband met de naderende schoolvakantie zullen nieuwe aanmeldingen in het nieuwe schooljaar onderzocht worden.

(Laatste update 10 april 2024)

Wachttijd behandeling

De wachttijd voor behandeling bedraagt: 2 schoolweken.

(Laatste update 5 april 2024)