Vakantie:

Wij zijn gesloten van 22 juli tot en met 27 augustus.

Coronavirus eist creativiteit

EGES, dyslexiezorg is ook getroffen door de maatregelen de scholen te sluiten en afstand te nemen van de medemens. Het is lastig kinderen te onderzoeken op twee meter afstand. Alle leerlingen thuis bezoeken is ook niet passend in het kader van de maatregelen.

De medewerkers van EGES, dyslexiezorg zijn daarom genoodzaakt de komende weken achter de computer via social media hun leerlingen te blijven behandelen.
Gelukkig hebben wij als organisatie hiermee al jarenlange ervaring omdat we ook leerlingen in het buitenland hiermee succesvol hebben begeleid.

Deze week zijn de medewerkers al gestart met de eerste leerlingen op deze wijze te behandelen en te begeleiden bij hun opdrachten die ze vooral thuis zullen moeten gaan maken. Hiermee sluiten we aan bij de scholen die deze dagen voor een zelfde uitdaging staan.

Voor alle zekerheid hebben we voor alle medewerkers ook arbeidsduur-verkorting aangevraagd om in ieder geval zeker te zijn van voldoende inkomsten in de komende tijd.

We zullen alle ouders op de hoogte stellen van de mogelijkheden. Naast het geven van individuele begeleiding bekijken we ook de mogelijkheden van het geven van groepsinstructie, -oefeningen en spelletjes om zoveel mogelijk de komende weken de met zo veel moeite verworven leerstof en strategieën te behouden. We denken hierbij aan videoconferences waarop onze leerlingen van een bepaald niveau kunnen gaan inloggen. We zullen u hiervan via de website op de hoogte blijven houden.

Ook ouders van leerlingen die nog niet bij ons in behandeling zijn kunnen informeren naar de mogelijkheid tot thuisonderwijs op het gebied van lezen, spelling en rekenen via moderne media.
Uiteraard kunnen ook nieuwe zorgleerlingen binnen de gemeentelijke jeugdzorg gewoon worden aangemeld. Door de landelijke maatregelen is er nu weliswaar een stop op de onderzoeken, maar wij hopen en verwachten dat dit over een aantal weken weer voorbij zal zijn.

Simon Eg, directeur EGES, dyslexiezorg