Op reis met de trein

Woorden met ‘de korte ei’ komen minder vaak voor dan woorden met ‘de lange ij’. Daarom leren we de woorden met ‘ei’ uit ons hoofd. We hebben een grappig verhaal bedacht waar alle woorden met een ‘ei’ in voor komen. De kinderen maken er zelf een ‘ei-plaat’ van door het verhaal zelf te tekenen. Met een variant op het spel: ‘Ik ga op reis en neem mee’, wordt het oefenen nog leuker!

Ik kijk naar de ei-plaat en zie…

Het is dus de bedoeling dat je om een beurt een woord toevoegt aan de rij woorden die je al hebt bedacht. Je kunt makkelijk starten en de plaat erbij houden. Daarna kun je het spel uitdagender maken door het uit je hoofd proberen te doen.

Als je het moeilijker wilt maken zeg je:

Ik denk aan de ei-plaat en zie: een trein.

Ik denk aan de ei-plaat en zie: een trein en een meisje.

Ik denk aan de ei-plaat en zie: een trein, een meisje en een geit……..

Succes!